Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
100% kopersbescherming
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
PayPal
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
30 dagen recht van retour
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Gratis verzending vanaf 0,00 €

Comfortabele en voordelige matrassen online bestellen


Filter

Bij het kopen van een nieuwe matras zijn er een aantal dingen waar u op moet letten.

Ten eerste is het belangrijk om te weten waar de keuze voor de juiste matras van afhangt. Enkele criteria zijn bijvoorbeeld uw gebruikelijke slaappositie, uw typische slaapgedrag en uw bewegingen tijdens de slaap. Om uitgerust en zonder rugklachten aan de dag te kunnen beginnen, is het bijvoorbeeld belangrijk dat uw wervelkolom 's nachts mooi recht blijft. We informeren u graag, voordat u uw nieuwe, betaalbare en toch hoogwaardige matras uit onze online winkel koopt, waar u op moet letten.

De stevigheid van een matras bepaalt hoe goed deze bestand is tegen druk en het gewicht van het lichaam

De keuze voor de juiste stevigheid moet voornamelijk worden gemaakt op basis van uw lichaamsgewicht. Het is ook mogelijk om een matras te kiezen op basis van uw lichaamslengte. Belangrijk bij het kopen van een matras is ook uw slaappositie. Er zijn in totaal vijf stevigheidsniveaus voor matrassen:

  • H1 (zacht) - geschikt voor personen tot 60 kg
  • H2 (medium) - geschikt voor personen van 60 tot 80 kg
  • H3 (hard) - geschikt voor personen van 80 tot 100 kg
  • H4 (zeer hard) - geschikt voor personen boven 100 kg
  • H5 (ultrahard) - geschikt voor personen boven 130 kg

Het bepalen van de juiste stevigheid is bijzonder belangrijk, omdat dit ervoor zorgt dat u 's nachts in de beste positie ligt. Op deze manier kunt u een kromming van de wervelkolom tijdens het slapen voorkomen en mogelijk klachten vermijden.

Er zijn verschillende soorten matrassen met elk hun eigen kenmerken:

Pocketveringmatrassen: Deze matrassen hebben een kern van individueel verpakte pocketveren. De stevigheid van de matras kan variëren afhankelijk van het aantal veren per vierkante meter. Pocketveringmatrassen bieden goede ondersteuning en ventilatie.

Bonellveringmatrassen: Deze matrassen hebben een kern van met elkaar verbonden veren die een veerkrachtig en comfortabel gevoel bieden. Ze zijn over het algemeen iets steviger en kunnen een voordeligere optie zijn.

Schuimmatrassen: Er zijn verschillende soorten schuimmatrassen, waaronder koudschuimmatrassen, traagschuimmatrassen en gelschuimmatrassen. Koudschuimmatrassen bieden goede ondersteuning, zijn veerkrachtig en hebben een goede ventilatie. Traagschuimmatrassen passen zich aan de lichaamsvorm aan en bieden drukverlichting. Gelschuimmatrassen hebben een gel-laag die zorgt voor een verkoelend effect en een zacht liggevoel.

Latexmatrassen: Deze matrassen hebben een kern van latexschuim, dat veerkrachtig is en goede ondersteuning biedt. Latexmatrassen hebben van nature een goede ventilatie en zijn geschikt voor mensen met allergieën.

Bij het kiezen van een matras is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals uw lichaamsgewicht, slaaphouding, voorkeur voor stevigheid en eventuele specifieke behoeften zoals drukverlichting of ventilatie. Het is ook raadzaam om verschillende matrassen uit te proberen en advies in te winnen bij een specialist om de juiste keuze te maken.

Om uw matras optimaal te onderhouden, moet u de volgende tips in gedachten houden:

Laat uw matras regelmatig luchten door deze ongeveer een half uur open te laten nadat u bent opgestaan. Dit helpt vocht en geuren te verminderen. Gebruik een matrasbeschermer om uw matras te beschermen tegen vuil, zweet en stof. Deze moet regelmatig worden gewassen en gereinigd.

Draai uw matras elke drie tot zes maanden om gelijkmatige slijtage te bevorderen. Controleer ook de aanbevelingen van de fabrikant voor het draaien of omkeren van de matras. Reinig gemorste vloeistoffen of vlekken onmiddellijk om te voorkomen dat ze in de matras trekken. Gebruik milde reinigingsmiddelen en dep de betreffende plek voorzichtig droog. Vermijd het zitten of staan op de rand van de matras, omdat dit kan leiden tot vervorming of beschadiging.

Schud of klop de matras regelmatig op om deze op te schudden en de vorm te behouden. Volg de aanbevolen onderhoudsinstructies van de matrasfabrikant en houd u eraan om de levensduur van uw matras te verlengen. Naast matrasverzorging bieden we ook een selectie van hoogwaardige hoofdkussens, dekbedden en matrasbeschermers in onze online winkel om uw slaapcomfort te verbeteren. Welke matras u ook kiest, bij ok-living zult u zeker slagen. Bestel vandaag nog uw nieuwe matras en laat deze gemakkelijk thuis bezorgen.

Klanttevredenheid
Heel goed.
4.59 / 5.00
van 68295 waarderingen