Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
100% kopersbescherming
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
PayPal
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
30 dagen recht van retour
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Gratis verzending vanaf 0,00 €

Pompen, filters en skimmers voor uw zwembad online bestellen


Filter

Houd uw tuinzwembad eenvoudig schoon met geschikte pompen, filters en skimmers van ok-living

De dagen worden langer en de temperaturen stijgen. Veel mensen zoeken verkoeling in de zomer door een duik te nemen in het koele water. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zwembaden voor in de tuin erg populair zijn. Om lang te kunnen genieten van het zwemplezier, is het belangrijk om te zorgen voor de juiste reiniging van uw zwembad. Zonder de juiste verzorging wordt het water van het zwembad niet alleen snel onaantrekkelijk, maar kan het zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. Het water telkens vervangen is een optie, maar dit brengt extra inspanningen en aanzienlijke kosten met zich mee die niet te verwaarlozen zijn. Om de opbouw van bacteriën en verontreinigingen te minimaliseren, raden wij u aan om gebruik te maken van geschikte pompen, filters en skimmers voor uw eigen zwembad. Bij ok-living vindt u alles wat u nodig heeft voor onderhoud en reiniging.

Een zwembadskimmer kopen - wat is een skimmer en hoe werkt het

Een skimmer is een essentieel onderdeel van de basisset voor het reinigen van het zwembad. De zwembadskimmer zuigt, vergelijkbaar met een stofzuiger, het wateroppervlak af en verwijdert grovere verontreinigingen zoals bladeren, insecten of haren. Er zijn verschillende soorten zwembadskimmers. De bekendste en meest gangbare is de inbouwskimmer. Daarnaast zijn er ook drijvende zwembadskimmers. Deze drijven eenvoudigweg op het wateroppervlak en zuigen vuil op. Deze typen skimmers zijn verbonden met een zwembadpomp of hebben een kleine vuilcontainer die regelmatig moet worden geleegd. Het nadeel hiervan is dat het apparaat bij het zwemmen hinderlijk kan zijn. Hier biedt de klassieke inbouwskimmer duidelijke voordelen. Deze wordt rechtstreeks aan het zwembad bevestigd en zit niet in de weg tijdens het zwemmen. De opening van de skimmer bevindt zich op het niveau van het wateroppervlak.

Het water stroomt eerst door een skimmermand. Hier worden grovere verontreinigingen zoals bladeren, takjes of insecten opgevangen die door de skimmer worden opgezogen. Op deze manier worden verontreinigingen direct van het wateroppervlak verwijderd en kunnen ze zich niet op de bodem van het zwembad afzetten. De skimmerklep voorkomt dat het vuil terug in het zwembad terechtkomt. Het water wordt vervolgens naar een filterinstallatie geleid, waar het wordt gereinigd en vervolgens weer terug naar het zwembad wordt geleid. Om het water door de skimmer te laten stromen, heeft u een zwembadpomp nodig.

Een zwembadpomp kopen - hoe werkt een zwembadpomp

Een zwembadpomp heeft enkele belangrijke functies die essentieel zijn voor het reinigen en onderhouden van uw zwembad. Het is daarom onmisbaar voor schoon zwemplezier in de tuin. Allereerst zorgt de zwembadpomp ervoor dat het vervuilde water in de filter terechtkomt. Hier wordt het water gereinigd van grovere deeltjes zoals bladeren, insecten of haren, voordat het weer terug in het zwembad wordt gepompt. Daarnaast dient de zwembadpomp om het water te circuleren en in beweging te houden. Dit is zinvol om de groei van algen, die wordt bevorderd door stilstaand water, te vertragen. Bovendien kunnen de gebruikte chemicaliën voor zwembadreiniging zich zo beter en gelijkmatiger in het water verspreiden.

Grovere verontreinigingen hopen zich snel op in een zwembad vanwege het grote wateroppervlak. Maar ook bacteriën en algen hebben vrij spel als het tuinzwembad niet wordt schoongemaakt. Zonder het gebruik van een zwembadpomp wordt het water snel troebel en kan het zelfs vervuild raken. Chloor en reinigingsmiddelen voor tuinzwembaden dienen voor de desinfectie van het water en moeten daarom ook worden overwogen bij het overwegen van de aanschaf van een zwembad en bijbehorende accessoires.

Filtersystemen voor tuinzwembaden - zandfiltersystemen van ok-living

Er zijn verschillende soorten filtersystemen voor zwembaden, waaronder eenvoudige schuim-, kaars- of patroonfilters, evenals zand- en meerlaagse filters. Bij schuim- en kaarsfilters worden verontreinigingen uitgefilterd met behulp van zacht schuim. Bij patroonfilters wordt het water door grootschalige, fijnmazige vezelstoffen gepompt. Het filterproces verloopt hierbij met een relatief lage snelheid. Een zandfiltersysteem is een van de bekendste en meest populaire filtersystemen. Maar wat doet een zandfiltersysteem en hoe werkt het? Het aangezogen zwembadwater wordt onder druk door het speciale filterzand van het zandfiltersysteem geduwd. Algen, insecten en andere grovere vuildeeltjes blijven achter in het filter. Het gefilterde en gereinigde water stroomt vervolgens uit het filter. In onze winkel vindt u krachtige filterballen voor uw zandfiltersysteem die uw zwembad altijd schoon houden.

Hier vindt u alles wat u nodig heeft voor uw tuin, balkon en terras

Vanwege hun hoge filtratiecapaciteit, goede filterprestaties, prijs-kwaliteitverhouding en eenvoudige reiniging en onderhoud, hebben zandfilters zich als ideaal voor klassieke tuinzwembaden bewezen. Een goede filterinstallatie, pompen en skimmers mogen in geen geval ontbreken als u lang van uw zwembad wilt genieten. Ook ander passend zwembadaccessoire vindt u tegen een voordelige prijs in onze winkel. Wie ook nadenkt over het herontwerpen van de tuin, moet hier zeker een kijkje nemen. Bij ons vindt u hoogwaardige, betaalbare tuinmeubelen en mooie decoratie-ideeën voor balkon en terras, evenals exclusieve palletmeubelen. Ontdek nu het uitgebreide assortiment van ok-living en bestel vandaag nog met slechts een paar klikken alles bij u thuis.

Klanttevredenheid
Heel goed.
4.59 / 5.00
van 70557 waarderingen