Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
100% kopersbescherming
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
PayPal
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
30 dagen recht van retour
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Gratis verzending vanaf 0,00 €

Praktische dakboxen voordelig online bestellen


Filter

Met een auto dakkoffer hebt u meer opbergruimte tijdens uw reizen

Een auto dakkoffer, ook wel een dakbox genoemd, is een ruime box die meestal eenvoudig op het dak van uw auto kan worden bevestigd. Het kopen van een dergelijke dakkoffer is om verschillende redenen uiterst praktisch, vooral voor degenen die meer bagage willen vervoeren dan de binnenruimte van het voertuig toelaat. Maar ook als u bijvoorbeeld gewoon comfortabeler wilt reizen zonder alle bagage om u heen in de auto te hebben.

De kosten voor een dakkoffer kunnen sterk variëren, afhankelijk van de dealer - prijzen tussen de 200 euro en 700 euro zijn mogelijk. Een hoge prijs is echter geen garantie voor betere kwaliteit. Als u dus overweegt om een voordelige auto dakkoffer te kopen, dan bent u bij ok-living aan het juiste adres! In onze online winkel vindt u hoogwaardige, functionele en toch betaalbare dakkoffers.

Hier zijn de voordelen als u een dakkoffer voor uw auto koopt:

Verhoogde bagageruimte: Met een dakkoffer heeft u extra opbergruimte voor uw bagage, zodat u meer kunt meenemen zonder de interieurruimte van uw voertuig te overbelasten. Eenvoudige montage en flexibiliteit: Dakkoffers kunnen meestal eenvoudig op het dak van uw auto worden gemonteerd en kunnen flexibel worden gebruikt voor verschillende reisbehoeften. Veilig transport: Door gebruik te maken van een dakkoffer kunt u uw lading veilig vervoeren, zonder risico op losse lading in de auto.

  • Veilig transport: Door gebruik te maken van een dakkoffer kunt u uw lading veilig vervoeren, zonder risico op losse lading in de auto.
  • Bescherming tegen weersinvloeden: Met een dakkoffer blijft uw bagage droog en schoon, zelfs bij slecht weer tijdens uw reis.
  • Meer reisflexibiliteit: Het gebruik van een dakkoffer geeft u meer vrijheid bij het kiezen van uw reisbestemming en het meenemen van alle benodigde spullen.
  • Verbeterde ruimte in de auto: Met een dakkoffer kunt u meer ruimte creëren in de auto, waardoor uw passagiers comfortabeler kunnen reizen.
  • Kortom, het kopen van een dakkoffer biedt tal van voordelen en maakt uw reiservaring gemakkelijker, veiliger en comfortabeler.

Kan elke dakkoffer op elk voertuig worden gemonteerd?

Het antwoord is nee. Een dakkoffer kan over het algemeen op bijna elk normaal autodak worden bevestigd, maar er zijn enkele dingen waar u rekening mee moet houden. Er zijn verschillende soorten dakkoffers verkrijgbaar, in verschillende maten en volumes, en voor verschillende gebruiksdoeleinden. Bovendien is niet elk voertuig ontworpen voor de bevestiging en het vervoer van een dakkoffer. Een cabriolet is meestal niet geschikt, en een kleine auto komt ook zelden in aanmerking, tenzij aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Voordat u een dakkoffer koopt, moet u eerst uitzoeken of deze en de dakdragerconstructie op uw voertuigmodel passen. U kunt dit online opzoeken of in het instructieboekje van uw auto controleren. Denk ook na over wat u wilt vervoeren. Als het bijvoorbeeld ski's zijn, moet u rekening houden met de lengte van de dakkoffer - niet elke lengte is geschikt voor elk autodak.

Wat u nog moet overwegen bij de aankoop van een dakkoffer

Een auto dakkoffer wordt beschouwd als lading volgens § 22 van de verkeersregels en mag daarom niet voorbij het voorste uiteinde van het voertuig uitsteken. Een dakkoffer die tot aan de bumper reikt, is echter toegestaan. Daarnaast moet u ook zeker rekening houden met het maximale dakbelastingsvermogen van uw auto. De dakkoffer zelf heeft al een eigen gewicht, dat afhankelijk van de fabrikant en de grootte varieert tussen de tien en 25 kilogram. Daar komt dan nog het gewicht van de bagage bij. Voordat u een dakkoffer koopt en ermee op vakantie gaat, moet u er ook op letten dat hoewel er in Duitsland geen maximumsnelheid wordt voorgeschreven bij het rijden met een dakkoffer, het toch wordt aanbevolen door fabrikanten en automobielverenigingen om een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur niet te overschrijden.

Veranderingen in het rijgedrag met een dakkoffer

Bij het rijden met een dakkoffer verandert de aerodynamica van de auto bij veel modellen, omdat er sprake is van extra, aanzienlijke windweerstand. Om deze reden neemt ook het brandstofverbruik van het voertuig toe. Let bij het rijden met een dakkoffer ook op zijwindstoten. Deze zijn nu sterker merkbaar vanwege het grotere oppervlak.

Een dakkoffer verhoogt het zwaartepunt van een voertuig. Hoe hoger dit is, hoe groter ook de dynamische verplaatsing van de aslast en de zijwaartse helling in bochten. Dit betekent dat u een dakkoffer idealiter niet volledig en tot de maximale belasting zou moeten beladen. Het wordt altijd aanbevolen om, ongeacht of u wel of geen dakkoffer heeft, tijdens het rijden onder bepaalde weersomstandigheden uw rijgedrag aan te passen en bij voorkeur de snelheid te verlagen. En als u al op vakantie bent geweest of liever dit jaar lekker thuis wilt genieten in uw eigen tuin, dan vindt u ook daarvoor precies wat u nodig heeft. Ok-living biedt een breed scala aan prachtige buitenmeubels en alles voor uw eigen zwembad.

Klanttevredenheid
Heel goed.
4.59 / 5.00
van 70557 waarderingen