Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
100% kopersbescherming
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
PayPal
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
30 dagen recht van retour
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Gratis verzending vanaf 0,00 €

Alles voor het juiste zwembadonderhoud online bestellen


Filter

Poolverzorging en accessoires van ok-living

Een zwembad in de tuin biedt in de zomer vele mogelijkheden om af te koelen en te zwemmen. Om het water schoon en hygiënisch te houden, is regelmatig onderhoud van het zwembad essentieel. Naast het reinigen van het zwembad is het ook belangrijk om verontreinigingen van het zwembadwater te voorkomen. Hier vindt u enkele tips en adviezen om uw zwembad betrouwbaar schoon te houden en welke accessoires u daarvoor nodig heeft.

Waarom zwembadonderhoud belangrijk is

Na verloop van tijd komt er veel vuil en ziekteverwekkers in uw tuinzwembad terecht. Bladeren, takken en gras die door de wind worden meegevoerd, vormen bijvoorbeeld afzettingen op de bodem en wanden. Zelfs als het zwembadwater op het eerste gezicht helder en schoon lijkt, kunnen er zich micro-organismen in het water verspreiden. Dit kan worden tegengegaan door de circulatie te reguleren en het water chemisch te behandelen. Een zwembadpomp, filter en skimmer zijn onmisbaar voor deze doeleinden.

Wat hoort bij zwembadonderhoud

Goed zwembadonderhoud omvat regelmatige basisreiniging, die minstens één keer per jaar moet worden uitgevoerd. Voor een basisreiniging volgt u deze stappen: Voordat het zwemseizoen begint, laat u het water volledig weglopen en reinigt u de bodem en de zijkanten van het zwembad met een zwembadborstel en een zwembadstofzuiger. Gebruik speciale zwembadreinigingsmiddelen om hardnekkige kalkaanslag, vuil, vet en ander vuil op te lossen. Behandel de vloeren en wanden grondig met algicide om mos- en algengroei te voorkomen. Een krachtige zwembadstofzuiger vergemakkelijkt de behandeling van de zwembadbodem.

Sommige residuen en verontreinigingen worden vanwege hun kleine formaat niet opgevangen door het filtersysteem. Daarom is chemisch zwembadonderhoud direct voor het opnieuw vullen van het zwembad nodig. De chemische middelen doden bacteriën en zorgen voor de juiste pH-waarde van het water. Om het water tijdens het zwemseizoen helder en schoon te houden, is een krachtige pomp nodig die het hele zwembadwater minstens twee keer per dag circuleert. Met een oppervlaktezuiger, een zwembadnetje of een skimmer kunt u grove verontreinigingen handmatig verwijderen. Fijne verontreinigingen worden uitgefilterd door een professioneel filtersysteem. Zand- en cartridgefilters zijn hiervoor geschikt. De filters moeten regelmatig worden gecontroleerd en indien nodig worden vervangen.

Voor een goede zwembadonderhoud heeft u het volgende zwembadaccessoire nodig:

Zwembadstang: Een zwembadstang stelt u in staat om verschillende opzetstukken zoals een zwembadborstel of een zwembadzuiger aan te sluiten om de zwembadbodem en -wanden te reinigen. Zwembadborstel: Een zwembadborstel wordt gebruikt om vuil en afzettingen van de zwembadwanden en -bodem te verwijderen. Er zijn verschillende soorten borstels, afhankelijk van het type zwembadoppervlak (bijv. beton, tegels, kunststof). Zwembadzuiger: Een zwembadzuiger is een apparaat dat speciaal is ontworpen om vuil en puin van de bodem van het zwembad te verwijderen. Er zijn handmatige en automatische zwembadzuigers beschikbaar. Zwembadkescher: Een zwembadkescher is een net op een steel waarmee u bladeren, insecten en ander grof vuil van het wateroppervlak kunt verwijderen. Zwembadbodemsauger: Een zwembadbodemsauger is een apparaat dat de bodem van het zwembad reinigt door vuil en puin op te zuigen. Dit kan handmatig worden bediend of aangesloten worden op de zwembadpomp. Chemische zwembadonderhoudsmiddelen: Chemische middelen zoals chloor, pH-verhogers en pH-verlagers worden gebruikt om de waterbalans en hygiëne van het zwembad te handhaven. Deze middelen helpen bij het doden van bacteriën en het voorkomen van algengroei.

Met het juiste zwembadaccessoire kunt u uw zwembad veilig schoonhouden en optimaal voorbereiden op het zwemseizoen.

Alles voor het onderhoud van het zwembad en een mooie zwempoase in de tuin

In de tuin biedt een eigen zwembad in de zomer vele mogelijkheden om af te koelen en te zwemmen. Regelmatig onderhoud is essentieel om het water schoon en hygiënisch te houden. Om van uw volgende zwembadfeest een succes te maken, vindt u bij ons alles wat u nodig heeft voor het schoonmaken van uw tuinzwembad. Naast praktisch en betaalbaar zwembadonderhoudsaccessoires, bieden wij ook alles wat u nodig heeft voor een prachtige zwempoase. Of het nu gaat om zwembadverwarming, zwembadafdekkingen, pompen, filters en skimmers of zwembadladders, hier vindt u alles tegen een betaalbare prijs. Bestel ook eenvoudig nieuwe tuinmeubelen of exclusieve palletmeubelen en geef uw tuin de gewenste make-over.

Klanttevredenheid
Heel goed.
4.59 / 5.00
van 70557 waarderingen