Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
100% kopersbescherming
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
PayPal
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
30 dagen recht van retour
Svg Vector Icons : http://www.onlinewebfonts.com/icon
Gratis verzending vanaf 0,00 €

Mooie tuinranden in veel varianten voor een mooi onderhouden tuin


Filter

Handige en decoratieve - betaalbare randen voor bloembedden en gazons van ok-living

Een goed gedefinieerde rand voor het gazon maakt vaak het cruciale verschil tussen een tuin die er onverzorgd, bijna rommelig en willekeurig uitziet en een tuin waaruit blijkt dat deze professioneel wordt onderhouden. Deze vorm van tuinontwerp kost echter niet veel tijd. Eenmaal geplaatst, zijn mooie randen voor bloembedden een blijvende blikvanger. Om een bloembedrand te plaatsen heeft u geen ervaring in tuinontwerp of veel gereedschap nodig.

Wat is een gazonrand?

Een goed onderhouden gazon verhoogt de aantrekkelijkheid van elk eigendom. De vraag naar gazonranden groeit de laatste jaren snel, omdat ze elke tuin de finishing touch geven en hem er nog verzorgder laten uitzien. Vooral mensen die veel nadenken over de tuininrichting investeren veel tijd in de tuinplanning. In plaats van het perceel eenvoudigweg als een gazongebied te beschouwen, geven ze er de voorkeur aan om de tuin op te delen in verschillende zones of bloembedden. Gazonranden, ook wel bekend als bloembedranden, zijn hiervoor de perfecte oplossing.

Soorten gazonranden

Gazonranden zorgen voor een duidelijke scheiding tussen het gazon en het plantgebied. Dit geeft de tuin meer structuur en ziet er tegelijkertijd mooi uit. Hierbij heeft u vrije keuze in het type gazonrand. Enkele voorbeelden zijn:

  • Engelse gazonranden: Bij een Engelse gazonrand wordt er zonder hulpmiddelen een afbakening gecreëerd. Hierbij is de overgang naar het bloembed vloeiend. Om te voorkomen dat het gras zich ongecontroleerd verspreidt, moeten de randen elke vier tot zes weken met een spade worden bijgewerkt. Als u extra bescherming wilt tegen slakken en andere insecten, is een Engelse gazonrand niet voldoende. Gebruik in plaats daarvan gazonranden van hout, steen, metaal of kunststof. Kies voor de randen een materiaal dat past bij de stijl van uw huis voor het perfecte effect.
  • Metalen gazonranden: Een modern huis ziet er goed uit met de strakke lijnen van metalen bloembedranden.
  • Stenen gazonranden: Gazonranden van steen hebben een robuuste uitstraling en bieden duurzaamheid.
  • Kunststof gazonranden: Kunststof gazonranden zijn wellicht niet erg glamoureus, maar ze zijn relatief eenvoudig te installeren. Deze gazonranden zijn verkrijgbaar in afzonderlijke elementen of lange rollen. Meet nauwkeurig hoeveel materiaal u nodig heeft om uw bloembed af te bakenen.

Kies het type gazonrand dat het beste past bij uw tuinontwerp en persoonlijke voorkeuren. Het toevoegen van een gazonrand zorgt voor een verzorgde uitstraling en helpt bij het beheersen van de groei van het gras en de verspreiding van onkruid.

Ist een gazonrand noodzakelijk?

Nee, het is niet noodzakelijk om een gazonrand aan te leggen. Tuineigenaren hoeven hun gazon niet te omranden. Het grootste voordeel van het omranden van bloembedden is dat het structuur en harmonie aan de tuin geeft. Het kan ook een beetje bescherming bieden tegen kruipende insecten, maar het is geen garantie tegen dergelijke plagen. Een bloembedrand is niet nodig om het gazon gezond te houden. Veel mensen kiezen er echter wel voor om de netheid van het gazon te verbeteren en om duidelijkere vormen in de tuin te creëren. Een gazonrand is een finishing touch die het verschil kan maken tussen een mooie tuin en een geweldige tuin met wow-effect.

Hoe plaats je gazonranden?

Kunststof bloembedranden zijn over het algemeen vrij eenvoudig te plaatsen. De tijd die je nodig hebt om de kunststof elementen te installeren, hangt voornamelijk af van de bodemgesteldheid. Als de bodem zacht is, kun je de bloembedranden snel in de grond steken. Hetzelfde geldt voor metalen gazonranden, deze zijn ook gemakkelijk te plaatsen. Bij het kiezen van het type bloembedrand is het belangrijk om te letten op weerbestendigheid. De metalen gazonranden uit onze online winkel zijn niet alleen robuust en van hoge kwaliteit, maar je kunt ze ook naar wens uitbreiden. Als je een gazonrand van steen of hout wilt plaatsen, moet je wat meer tijd inplannen. Ook de afmetingen van de individuele elementen hebben invloed op de installatietijd. Vooral bij stenen moet je ervoor zorgen dat de grond vlak is.

Kies een mooie en betaalbare gazonrand uit ons assortiment en geef je tuin de finishing touch. Naast mooie gazonranden vind je bij ons ook alles wat je nodig hebt om je tuin perfect te maken. Ontdek ook ons brede assortiment aan mooie individuele tuindecoratie, zoals verhoogde bloembedden, privacy schermen en zonneschermen, evenals praktische zwembadaccessoires voor jouw eigen zwembadparadijs.

Klanttevredenheid
Heel goed.
4.59 / 5.00
van 70557 waarderingen